‘Nederland verdient 180 miljard aan EU’Zonder de euro en de interne markt zou Nederland jaarlijks 90 miljard euro mislopen. Nu verdient Nederland jaarlijks 120 miljard euro, een vijfde van het bruto binnenlands product, aan de export naar de EU. Daarnaast leveren beleggingen in de EU jaarlijks 50 à 60 miljard op. Die cijfers staan in de brochure Nederland leeft van Europa, die MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland deze week uitbrengen met het oog op de verkiezingen.

> brochure: Nederland leeft van Europa

Uiteenvallen eurozone
In de brochure wordt ook geschetst wat er zou gebeuren als de eurozone uiteenvalt. Volgens de werkgeversorganisaties moet dan rekening worden gehouden met een kwart minder export, een verdubbeling van de werkloosheid en een begrotingstekort van 10 procent.

Niet in verhouding
De Nederlandse bijdrage aan het Europese noodfonds kan oplopen tot 90 miljard euro. Als in het slechtste geval voorlopig maar de helft wordt terugbetaald, staat dit volgens de werkgeversorganisaties niet in verhouding tot de 180 miljard die Nederland jaarlijks aan de EU verdient. In de brochure wordt dit onderschreven in interviews met negen ondernemers. Bron: www.mkb.nl

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën