Monitor jonge fiscalisten 2009Uit het SEO-rapport van 2008 bleek dat de arbeidsmarkt voor fiscalisten krap was. Ook met de economische crisis geldt deze conclusie anno 2009 nog steeds. De arbeidsmarktpositie van academisch gevormde fiscalisten is dan ook nog steeds goed tot zeer goed te noemen. Zowel de afgestudeerden in fiscaal recht – ongeveer 70% – als de afgestudeerden in fiscale economie – de resterende 30% – hebben een relatief korte baanzoekduur en een hoog salaris.

Ook enkele secundaire arbeidsvoorwaarden als de mogelijkheid om in deeltijd te werken, een auto en pc/laptop van de zaak en een winst- of eindejaarsuitkering zijn beter geregeld bij fiscalisten op wo-niveau dan bij afgestudeerden in ‘vergelijkbare’ opleidingen, zoals bedrijfseconomie, Nederlands recht en notarieel recht. Met uitzondering van de mogelijkheid om in deeltijd te werken worden deze regelingen door fiscalisten ook meer gewaardeerd dan door anderen, wellicht mede doordat ze eraan gewend zijn geraakt. Daarnaast hechten fiscalisten aan het flexibel kunnen indelen van werktijden, een bonussysteem en het kunnen (ver)kopen van vakantiedagen.

Voor wie het hele rapport (38 pagina’s) wil lezen, klik hier.

Reacties

1 reactie to “Monitor jonge fiscalisten 2009”
  1. Mohammed says:

    Hele stuk snel doorgelezen en lees dat de arbeidsmarkt voor afgestudeerde fiscalisten goed is. Ik merk er als pas afgestudeerde weinig van. Enkele maanden bezig en als ik op gesprek kan, krijg ik te horen dat ze momenteel geen vacauter hebben?

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën