Minder controle bij goedgekeurd ritregistratiesysteemDe belastingdienst heeft deze week een normenkader gepubliceerd voor ritregistratiesystemen. Als een ritregistratiesysteem voldoet aan de normen, krijgt de gebruiker van het systeem minder controle. Helaas voldoet nog niet één systeem aan de normen.

Als je ervoor gekozen hebt om met je auto van de zaak geen privé kilometers te rijden, dan ben je verplicht een ritregistratie bij te houden. Deze kilometeradministratie is een administratief gedrocht en wordt ook nog eens bijzonder streng gecontroleerd. Een goed ritregistratiesysteem is dan een uitkomst. De belastingdienst werkt aan een soort erkenning van dergelijke systemen en heeft daarom een normenkader gepubliceerd. Voldoet een systeem aan de normen dan val je onder een “verlicht controleregime”. Er zijn op dit moment nog geen systemen die voldoen aan deze systematiek. Dit zit er in de loop van 2012 wel aan te komen.
VAVDZ heeft op haar site de aanbieders van ritregistratiesystemen overzichtelijk op een rij gezet. Verder wordt bijgehouden en getoond welke aanbieders voldoen of gaan voldoen aan het normenkader van de belastingdienst. VAVDZ heeft hiervoor een speciaal logo ontwikkeld. Hierdoor is het duidelijk welke systemen voldoen aan de normen van de belastingdienst. Op de site wordt verder duidelijk uitgelegd wat een verlicht controleregime precies inhoudt.
VAVDZ is tevreden met de ontwikkeling dat een verlicht regime mogelijk is in het kader van “horizontaal toezicht”. Wel is VAVDZ kritisch over de toegankelijkheid en de manier van certificeren die de belastingdienst gaat toepassen of accepteren. Hierover wordt overleg gevoerd met de branchepartijen en de belastingdienst.
Over de Vereniging Auto Van De Zaak:

Vereniging Auto Van De Zaak (VAVDZ) is de belangenbehartiger voor berijders van een auto van de zaak. Zij zet zich in voor ruim 1,2 miljoen mensen die over een lease-auto of andere auto van de zaak beschikken, inclusief ondernemers en zelfstandigen. Op de agenda staan onderwerpen als de fiscale bijtelling en het evenwichtig maken van autoregelingen. Lid worden is gratis en kan eenvoudig op www.verenigingautovandezaak.nl.
Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met voorzitter:
Martin Huisman: 06-22555754

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën