Met uw leaseauto naar een pretpark? De Belastingdienst belt u.Dit jaar (2011) zal de Belastingdienst leaseauto rijders die frauderen gaan najagen.  Het betreft hier de leaseauto rijders die dit jaar voor het eerst een ‘verklaring geen privégebruik’ hebben aangevraagd. De Telegraaf meldt dat rond de 10.000 leaseauto rijders die in 2010 of 2011 voor het eerst een dergelijke verklaring hebben aangevraagd door camera’s zijn gezien op plaatsen die mogelijk niets met het werk te maken hebben. De regel is simpel: rij je per jaar minder dan 500 KM privé, dan wordt er geen belasting geheven. Daarboven uiteraard wel.

Daarom moeten leaseauto rijders een kilometer registratie bijhouden en een verklaring aanvragen om voor de (belasting) vrijstelling in aanmerking te komen.

Wat gaat de Belastingdienst nu doen om deze fraude aan te pakken? Bent u met uw leaseauto op een plek gezien door bijvoorbeeld een camera, denk aan een pretpark, dan gaat men u bellen. Bij deze plekken moet dan wel een vermoeden bestaan dat deze niets met het werk te maken hebben. Dit doet de Belastingdienst ongeacht of er kilometers zijn doorgegeven.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën