Mening geven over accountants- en belastingadvieskantorenIn Amerika is het een bekend fenomeen; bezoekers delen hun ervaringen met bedrijven via internet. Slechte en goede ervaringen worden door bezoekers achtergelaten, met naam en toenaam. Ook kan men bedrijven ‘raten’, dus een cijfer geven. Het gaat er soms hard aan toe. Vooral teleurgestelde ex-werknemers vieren hun frustraties bot. In Nederland kennen we dit fenomeen minder. Natuurlijk wel als het gaat om productreviews als bij www.kieskeurig.nl.  Maar ook www.bol.com geeft de ruimte om een cd of een boek te beoordelen. Zeer nuttig voor de bezoeker of geïnteresseerde.

De kracht van dit soort recensies nemen in vogelvlucht toe. Vanuit recruitment of werving & selectie gezien een must om daar bovenop te zitten. Weten  wat men op internet schrijft over jouw bedrijf wordt met de dag belangrijker. Het zal niet lang duren of potentiële sollicitanten zullen dit soort informatie gaan gebruiken bij hun keuzebepaling.

Gisteren kwam ik toevallig terecht op www.topproduct.nl. Een site waar men allerlei diensten en producten kan beoordelen en zo ook…accountants- en belastingadvieskantoren! Bij ‘top reviews’ stonden drie kantoornamen: Mazars, ABAB en ACCON. Maar ook bijvoorbeeld BDO en KPMG komen aan bod.

Mazars komt er het beste vanaf, één slechte recensie daargelaten. Met 6 reviews de winnaar. Helaas zitten er wel enkele jaren tussen de laatste en de voorgaande recensie. De ABAB komt er ook redelijk goed vanaf. De ACCON minder goed, maar die heeft dan ook maar één recensie.

De vraag blijft natuurlijk wie beoordeelt er en welke geschieden is eraan vooraf gegaan. Voor het zelfde geld zijn het medewerkers van het kantoor die een goede recensie achterlaten. Toch leuk om te zien. En iets om in de gaten te houden. Het is mijn inschatting dat dit soort sites ook een toekomst hebben in Nederland. Er zullen steeds vaker bedrijven worden ‘gerate’ op internet.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën