Mazars gaat sectorspecifieke samenwerking aan met Bron Registeraccountants en Kop of MuntPer 1 september 2011 heeft Mazars een belang van 50% verworven in Bron Registeraccountants, dat verder gaat als BronMazars Registeraccountants. Tevens is Mazars een samenwerking aangegaan met Kop of Munt, een direct aan BronMazars Registeraccountants gelieerde organisatie. Alle partijen typeren zich door een sterke branchefocus en de combinatie zorgt dan ook voor duidelijk onderscheidend vermogen in onder meer de markt van creatieve en innovatieve ondernemingen.

De markt voor audit en belastingadvies is al enkele jaren sterk in beweging en het wordt steeds duidelijker dat de waarde van een accountant of belastingadviseur niet zozeer schuilt in het product jaarrekening, aangifte of gedegen advies, maar in kennis en inlevingsvermogen in diens (sector)specifieke uitdagingen. Zowel Mazars, Bron Registeraccountants als Kop of Munt realiseert zich dat al jaren als geen ander en kiest voor een duidelijke sectorfocus om cliënten optimaal van dienst te kunnen zijn en vanuit specialistische kennis proactief waarde te leveren.

Dat is volgens Paul Steman , bestuurder bij Mazars, de achtergrond van de nieuwe samenwerking: “Alleen een accountant of belastingadviseur die de issues bij zijn klanten tot in de haarvaten aanvoelt kan waarde laten zien. Wij spelen daar al jaren op in met een sectorspecifieke benadering en we zien die benadering ook terug bij Kop of Munt en Bron Registeraccountants. We hebben er dan ook veel vertrouwen in dat de combinatie van onze kennis en relaties de komende jaren veel moois zal brengen in de specifieke marktsegmenten die wij bedienen. De dienstverlening, het netwerk van relaties en de kennis zijn zeer complementair.”
Kop of Munt werkt voor organisaties in de creatieve en innovatieve sector zoals reclamebureaus en architectenbureaus. Juist in deze sector is het voor een financiële dienstverlener – hoofdzakelijk accountancy en belastingadvies – van groot belang dat een adviseur de taal van zijn klant spreekt. Pieter Vos richtte het bedrijf samen met Kees Leijs op en is enthousiast over de nieuwe samenwerking. “Wij geloven net als Mazars dat je je alleen echt kunt inleven in je klant als je de sector goed kent. Onze professionals zijn oprecht geïnteresseerd in klanten en dat herkennen klanten direct. De samenwerking met Mazars is te typeren als een ‘best friend relatie’. We gaan elkaars kennis en ervaring in deze sector aanvullen en gezamenlijk de markt verder ontwikkelen. Qua dienstverlening en kennis vullen we elkaar perfect aan. Bovendien is er een uitstekende persoonlijke klik.”
 

De samenwerking in BronMazars Registeraccountants  heeft een ander karakter maar dezelfde achtergrond. Ook dit kantoor is opgericht door Pieter Vos en Kees Leijs en richt zich exclusief op de creatieve en culturele audit-cliënten van Kop of Munt en de ondernemende zorgsector, met name de ZBC’s (zelfstandige behandel centra) en privé klinieken. De verwachting is dat deze sector – als gevolg van maatschappelijke ontwikkelingen – de komende jaren een hoge dynamiek zal kennen en door de samenwerking kunnen beide partijen hier beter op inspelen. Kees Leijs: “Het is een interessante groeimarkt die we samen uitstekend kunnen bewerken. Bovendien speelt er nog een ander voordeel mee. Voor een relatief kleine organisatie als Bron drukken de voorwaarden voor het in stand houden van de WTA vergunning relatief zwaar op de organisatie. Met de kennis en slagkracht van Mazars erbij kunnen we daar veel efficiënter aan voldoen.” Persbericht Mazars.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën