Leaserijders steeds minder bereid te betalen per kilometerDe bereidheid om te betalen per privé kilometer is het afgelopen jaar sterk afgenomen. Er is 27% minder draagvlak dan een jaar geleden. VAVDZ geeft als voornaamste reden dat berijders van een auto van de zaak steeds minder vertrouwen hebben in de waarborging van de privacy van hun gegevens.

In de afgelopen maanden steekt het idee om de kilometerheffing opnieuw op de politieke agenda te plaatsen regelmatig de kop op. Het brede draagvlak onder de verschillende belangenorganisaties is tot op zekere hoogte nog steeds aanwezig. Eén miljoen berijders van een auto van de zaak hebben echter een steeds minder goed gevoel over een kilometerheffing. Zo is het draagvlak inmiddels tot onder de 50% gedaald.

Het aantal berijders dat niet per privé kilometer wil betalen is gestegen tot 40%. Opvallend is de grote groei van het aantal berijders dat niet meer weet of het verstandig is te betalen per kilometer. Deze groep is meer dan verdubbeld.

VAVDZ heeft een goed beeld van de redenen waarom berijders minder enthousiast zijn over het betalen per kilometer. Allereerst hebben berijders weinig vertrouwen in ingewikkelde automatiseringsprojecten van de overheid. Verder is er de angst dat het uiteindelijk voor de berijder toch hogere kosten op gaat leveren. Tot slot speelt er het privacy argument. Er is steeds minder vertrouwen dat de reisgegevens goed genoeg beveiligd kunnen worden.

Bron: Vereniging Auto Van De Zaak

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën