Leaserijders mogelijk de dupe door lange levertijdenEen aantal modellen is erg populair omdat deze, als zij ingezet worden voor 1 juli 2012, nog een lage bijtelling krijgen. De levertijden van deze auto’s kan echter een probleem opleveren voor de leaserijder. Mocht de auto na 1 juli geleverd worden, dan is de berijder de dupe. VAVDZ adviseert om de levertijd uitdrukkelijk en als ontbindende voorwaarde vast te leggen.

Per 1 juli worden de CO2 normen voor de lage bijtelling aangescherpt. In de 14% categorie verdwijnen  22 modellen. In de 20% categorie verdwijnen er 26 modellen.  Een flinke beperking in de keuze als je zuinige auto wilt met een lage bijtelling.  Dit is niet de laatste aanscherping. Per 1 januari 2013 staat de volgende aanscherping op het programma.

Een flink aantal leaserijder heeft dit eerste halfjaar een auto besteld om nog gebruik te kunnen maken van de lage bijtelling. De auto moet dan wel op naam gezet worden voor 1 juli 2012. Als dit niet lukt, dan zit de berijder vast aan een hogere bijtelling. Dit nadeel is bij een gemiddelde auto gedurende de looptijd al snel  € 2.500,-.

De algemene voorwaarden die autobedrijven hanteren geven aan dat zij niet verantwoordelijk zijn voor kosten die voortkomen uit overheidsmaatregelen, mocht de levertijd langer zijn dan verwacht. VAVDZ adviseert berijders daarom om schriftelijk vast te leggen dat de koop ontbonden wordt als de auto niet op tijd wordt geleverd. Alleen als dit gebeurt, is de leaserijder in de gelegenheid om een ander model te kiezen dat nog wel in de lage bijtellingscategorie blijft vallen.

Bron: Auto van de zaak

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën