Kwartaalaangifte btw met een jaar verlengdOok volgend jaar kunnen ondernemers kiezen uit een btw-aangifte per kwartaal of per maand. Dat heeft de ministerraad op voorstel van minister De Jager van Financiën besloten.

De mogelijkheid om aangifte per kwartaal te doen, ontstond in 2009. Eind 2010 zou de tijdelijke crisismaatregel vervallen, maar vanwege het succes wordt de regeling met een jaar verlengd. Uit gegevens van de Belastingdienst blijkt dat steeds meer ondernemers hun btw-afdracht per kwartaal regelen. De afgelopen anderhalf jaar maakten ruim 100.000 ondernemers de overstap naar de kwartaalaangifte.

Impuls
De kwartaalaangifte betekent een liquiditeitsimpuls voor het bedrijfsleven van enkele miljarden euro. Minister De Jager: ‘Samen zijn de ondernemers die nu per kwartaal aangifte doen goed voor 90 procent van het totaal aan btw-inkomsten van de staat. Dit hoge percentage bewijst het succes van de regeling, want in de jaren voor 2009 was dat slechts 5 procent. Wie per kwartaal aangifte doet, heeft gedurende het kwartaal meer geld in kas en is minder tijd kwijt aan zijn administratie. Maar onderaan de streep betalen deze ondernemers net zo veel belasting als ondernemers die de aangifte per maand regelen.’ Bron: Ministerie van Financiën

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën