KPMG richt Portal Holland opKPMG neemt dit initiatief om de beschikbare liquiditeit effectiever in de Nederlandse markt te introduceren. De adviespraktijk en de belastingadviespraktijk van KPMG hebben Portal Holland in het leven geroepen. Portal Holland is een platform waar Nederlandse bedrijven flexibele oplossingen van wereldwijde aanbieders van alternatieve liquiditeit vanaf 25 miljoen EUR en hoger kunnen vinden.

KPMG neemt dit initiatief om de beschikbare liquiditeit effectiever in de Nederlandse markt te introduceren. Deze alternatieve liquiditeit komt veelal van pas waar reguliere kredieten op dit moment voor de bedrijven nog steeds beperkt beschikbaar zijn. De in de Nederlandse markt voor Nederlandse bedrijven veelal minder bekende buitenlandse liquiditeitsaanbieders komen via Portal Holland voor elkaar in beeld.

De initiatiefnemers van Portal Holland zijn Willem Vunderink, partner bij KPMG Meijburg & Co, en Wouter van de Bunt, partner bij KPMG Corporate Finance. Volgens Vunderink ligt het belang van Portal Holland in het voor Nederlandse bedrijven zichtbaar maken van financiers die een track record hebben in het aanbieden van op maat gesneden en vooral flexibele oplossingen.

Vunderink: “Alle betrokken stakeholders, inclusief de bij een bedrijf reeds betrokken banken, kunnen er hun voordeel mee doen. Portal Holland kan een vliegwiel effect bewerkstellingen door bedrijven te financieren op een wijze waardoor banken weer ruimte krijgen om op hun beurt nieuwe kredieten te kunnen uitgeven. Het is dan ook een goed aanvullend instrument voor Nederlandse bedrijven waarvoor kredietverlening nog steeds stroef verloopt.”


Portal Holland is ondergebracht in de Stichting Portal Holland, opereert onafhankelijk van KPMG Meijburg & Co en KPMG Advisory en zal dan ook als onafhankelijk platform voor marktpartijen beschikbaar zijn. KPMG treedt in voorkomende gevallen wel op als adviseur van financiers en bedrijven.

Bij Portal Holland is ook Boekel de Nerée betrokken die als juridische adviseur van financiers en bedrijven actief is. Aangesloten financiers zijn via Portal Holland op individuele basis bij bedrijven te introduceren.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën