Kleine fiscale praktijken groeien gestaag :: lichte groeiHet zijn maanden geweest van negatieve geluiden, ontslagen, accountantskantoren in problemen, weglopende klanten. Maar de laatste tijd verneem ik ook positieve geluiden. Geluiden van een lichte groei in fiscale praktijken. En dan toch weer bij de kleinere kantoren met rond de 100 medewerkers. Bij de grote kantoren blijft het toch moeilijk.

Dieptepunt economische crisis voorbij?
De groei komt door goede prijsstelling, transparantie en persoonlijk contact leveren een positieve bijdrage. Maar men heeft ook het gevoel dat de economische crisis zijn dieptepunt heeft bereikt. En dan is er nog maar één weg, en die gaat omhoog.

Einde jaar rally
Elk jaar, na de zomervakantieperiode, zien we de start van een einde jaar rally. In het laatste kwartaal wil iedereen weer op orde zijn voor het nieuwe jaar en de drukste maanden van dat jaar. Ik krijg vrijwel dagelijks de vraag om een uitspraak te doen over het aantal vacatures; worden het er meer of juist (nog) minder? Ik denk dat we een lichte stijging gaan zien vanaf medio september. Dat is sowieso de periode van de jaarlijks terugkerende ‘einde jaar rally’.

Maar veel belangrijker vind ik de voorzichtige positieve geluiden uit de markt. Waarbij men ook speelt met het idee om ‘aan de onderkant’ van het personele bestand, nieuwe mensen aan te trekken. Dat zegt pas echt iets van een herstel.

Moge de einde jaar rally starten!

Martijn Betgem

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën