Geen BTW -plicht voor kleine commissarisToezichthouders en commissarissen van kleine organisaties kunnen onder voorwaarden toch onder de BTW-plicht uitkomen. Dat heeft het ministerie van Financiën onlangs bekendgemaakt. Het besluit is alleen bedoeld voor commissarissen en toezichthouders die gebruikmaken van de Kleineondernemersregeling (KOR) die voor de BTW geldt

Sinds 1 januari 2013 bent u als bestuurder van de Raad van Commissarissen of Raad van Toezicht verplicht om 21% BTW af te dragen over uw inkomsten. In het bericht ‘Mogelijk BTW-vrijstelling kleine commissaris’ op Bestuur Rendement las u daarover al eerder. Blijft het bedrag dat u aan BTW moet afdragen op jaarbasis beneden de € 1.883, dan kunt u bij de Belastingdienst een verzoek indienen om gebruik te maken van de KOR. Het besluit geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2013, op voorwaarde dat u uw verzoek vòòr 1 juli 2013 bij de fiscus heeft ingediend.

Na toepassing van de KOR geen BTW-afdracht

Als u aan de voorwaarden voldoet, hoeft u na toepassing van de KOR geen BTW meer af te dragen over uw inkomsten. Ook mag u uw facturen uitreiken zonder BTW. Blijken de inkomsten voor uw werkzaamheden achteraf op jaarbasis boven het bedrag van € 8.966 (exclusief BTW) uit te komen, dan kunt u het daarop volgende jaar geen beroep meer doen op de KOR. Vanaf dat moment bent u wel verplicht om BTW af te dragen over uw inkomsten.

Bron: Rendement Uitgeverij

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën