Hypotheek hoger voor Energiezuinig huisEnergiezuinig is het modewoord en ook de ‘huizenmarkt’ is er niet vies van. Zo ziet de Nederlandse Vereniging van Bouwbedrijven (NVB) graag dat als men een energiezuinig huis koopt, men ook een hogere hypotheek kan afsluiten.

De NVB stelt dat de koper met een dergelijk woning minder energie gaat verbruiken en dus geld uitspaart en daardoor houden ze geld over voor een hogere hypotheek. Het NIBUD heeft berekend dat dit kan oplopen tot een besparing van rond de 1.000,– per jaar. Bij 5% rente kan de koper van een zuinig huis tot 32.000 Euro meer lenen. Dit staat de lezen in een brief van  de NVB aan onder meer de Autoriteit Financiële Markten.

De brief is o.a. gestuurd naar de Autoriteit Financiële Markten (AFM), het Contactorgaan Hypothecair Financiers (CHF), Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) en de verantwoordelijke bewindslieden van Binnenlandse Zaken en Wonen, Economische Zaken en Financiën. Bron: Fiscalio.nl.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën