Huizenbezitters willen aanpak hypotheekrenteaftrekEen meerderheid van de huizenbezitters wil dat de hypotheekrenteaftrek wordt aangepakt. Van die 55 procent is eenvijfde voor volledige afschaffing van het financiële voordeel. Dit blijkt uit onderzoek van EénVandaag.

Het tv-programma EénVandaag vroeg ruim 15.000 huiseigenaren. Zowel VVD- als CDA-aanhangers zijn voor de aanpak van de renteaftrek. Van de mensen die vandaag op het CDA zouden stemmen, is 71 procent vóór en is 59 procent voorstander van beperking of afschaffing. Een meerderheid van de PVV-aanhang (66 procent) wil de hypotheekrenteafrek houden zoals die nu is.

Staatstekort
Steeds meer politieke partijen gebruiken het fiscale voordeel als hard bezuinigingspunt voor de verkiezingen. Partijen, waaronder D66 en GroenLinks, zien in het terugdringen van dit bedrag kansen om het verwachte staatstekort van 29 miljard euro in 2015 terug te dringen. Jaarlijkse kost de hypotheekrenteaftrek de Nederlandse Staat 12 miljard euro per jaar. Belangenverenigingen Vereniging Eigen Huis (VEH) en de Nederlandse Vereniging Makelaars (NVM) slaan de plannen met argusogen gade.

Bron:

EénVandaag

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën