Het beste CV (van de fiscalist)…?De fiscale arbeidsmarkt zit ‘vast’. Er zijn minder vacatures wat resulteert in de zoekt van kandidaten/ sollicitanten. In een dergelijke situatie merk je dan dat de kantoren het CV fileren met een flinterdun aardappelschilmesje. Daardoor wordt de kans als fiscalist kleiner om aangenomen te worden. En dat is niet vreemd als je weet dat het aantal reacties per vacatures oploopt; dan ga je als kantoor voor het beste of juiste CV. Als ik dit aan kandidaten uitleg, krijg ik steevast de vraag wat dat ‘beste CV’ dan inhoudt.

Het beste CV
Het beste CV wordt natuurlijk niet door mij bepaald, maar door de vraag die uitstaat bij de kantoren. Elk kantoor zou het liefst een fiscalist aannemen die een berg aan omzet (klanten) aan zijn broek heeft hangen. Handig, extra omzet in huis en een fiscalist die zichzelf direct vanaf dag één terugverdient. Kantoren kijken dus naar de inzetbaarheid en terugverdiencapaciteit. Meer dan in een normale arbeidsmarkt.

Direct gevolg is dat fiscalisten die een tijd ‘uit de vaktechniek’ zijn geweest, minder interessant zijn. Deze groep moet zichzelf bijspijkeren en dat kost tijd. Maar ook fiscalisten die gezien het aantal ervaringsjaren te weinig ervaring hebben opgedaan met advieswerk, ondervinden meer problemen tijdens het zoeken naar een nieuwe baan. Dit is in een gezonde arbeidsmarkt ook al het geval, alleen de zoektocht is aanzienlijk langer.

Het beste CV is het CV, dat direct inzetbaar is binnen het functiegebouw. Concreter: het juiste aantal ervaringsjaren en de juiste ervaring. Voor deze kandidaten zijn altijd nog genoeg mogelijkheden (of worden deze gecreëerd). Deze mogelijkheden zijn dus veelal minder concreet en staan dan ook niet altijd op de vacaturesites van kantoren.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën