Herstelactie Belastingdienst teruggaafverzoek buitenlandse btwHet terugvragen van buitenlandse BTW blijft een moeizame aangelegenheid.

Nadat de Belastingdienst een verzoek heeft doorgestuurd naar het EU-land van teruggaaf, hoort de ondernemer vervolgens maandenlang niets. Dit terwijl de lidstaat van teruggaaf eigenlijk verplicht is om een ontvangstbevestiging te sturen en binnen vier maanden het verzoek toe te kennen of af te wijzen. Het gebeurt ook dat teruggaafverzoeken niet of niet goed zijn aangekomen in het EU-land van teruggaaf.

De Belastingdienst gaat dit voor de betreffende ondernemers oplossen door al deze verzoeken opnieuw door te sturen. Ondernemers hoeven zelf geen actie te ondernemen. In een klein aantal gevallen nemen wij telefonisch contact op met ondernemers om verzoeken samen aan te passen.

De betrokken ondernemers ontvangen van de Belastingdienst vanaf week 37 per e-mail een bericht. Hierin staat hoe de Belastingdienst ervoor zorgt dat de verzoeken opnieuw naar het EU-land van teruggaaf worden gestuurd. Tot die tijd hoeft de ondernemer niets te doen. Verzoeken hoeven niet opnieuw te worden ingediend. Bron: Belastingdienst.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën