Herman Knotter treedt toe als partner bij Legal experience‘s-Hertogenbosch, 19 oktober 2011 – Herman Knotter is toegetreden als partner bij advocatenkantoor Legal experience. Knotter gaat zich binnen de sectie ondernemingsrecht van Legal experience bezighouden met commerciële contracten.

Voor zijn aantreden bij Legal experience was Knotter sinds 2001 als advocaat en partner  franchise verbonden aan Banning advocaten. Hij studeerde Nederlands recht in Utrecht, met als afstudeerrichting fiscaal recht. Knotter heeft zich naast samenwerkingsvormen als distributie en agenturen  met name  gespecialiseerd in franchise. In dit kader heeft hij diverse gespecialiseerde opleidingen gevolgd en werkt hij nauw samen met (branche)organisaties als First Formula en de Nederlandse Franchise Vereniging. Knotter organiseert regelmatig franchisegerelateerde lezingen, ronde-tafel-gesprekken en hij geeft vier maal per jaar een digitaal franchisebulletin uit. Voor de Kamer van Koophandel te Eindhoven verzorgt Knotter enkele malen per jaar het seminar ‘Starten als handelsagent’.

De ruime ervaring en expertise van Knotter op het gebied van commerciële samenwerkingsverbanden en franchise leveren een waardevolle bijdrage aan de organisatiedoelstellingen van Legal experience. Knotter: ‘In Nederland zijn momenteel ruim 700 franchiseformules actief, waarbij zo’n 30.000 franchisevestigingen zijn aangesloten en waarmee jaarlijks zo’n 30 miljard euro aan omzet gemoeid is. Met name in de non-foodsector wordt de komende jaren nog een behoorlijke groei verwacht. Voor het succes en de continuïteit van een franchiseorganisatie is een uitgebalanceerd en goed geformuleerd franchisecontract van groot belang. Bij een dergelijke intensieve vorm van samenwerking moeten beide partijen op voorhand weten waar ze aan toe zijn. Indien de wederzijdse rechten en plichten goed zijn vastgelegd, helpt dit ook om (juridische) conflicten te voorkomen. Ik sta doorgaans aan de zijde van de franchisegever, waarbij ik het een uitdaging vind om de commerciële wensen van de organisatie op een zo helder mogelijke wijze in een contract te verwoorden. Daarnaast ben ik voor een groot aantal landelijke (retail)organisaties het vaste aanspreekpunt voor alle mogelijke (juridische) vraagstukken die bij het exploiteren van een dergelijke organisatie komen kijken.’

Legal experience

Legal experience is opgericht door advocaten met een ruime staat van dienst in het ondernemingsrecht. Legal experience richt zich specifiek op ondernemers en investeerders

De organisatie biedt specialistische ondersteuning bij onderwerpen op het gebied van financieringen, fusies & overnames, management buy-outs, participaties, contracten, insolventies, herstructureringen, arbeidsrecht, medezeggenschapsrecht en intellectueel eigendom. Persbericht LegalExperience.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën