Grotere accountantskantoren wel vacaturesVan de week werd mij tweemaal gevraagd hoe het toch kan dat enkele grotere kantoren zoveel vacatures hebben openstaan terwijl veel kleinere kantoren niets of zelfs een personeelsstop hebben. Er is een aantal oorzaken te duiden.

Zeer scherpe selectie en weinig druk
De economie maakt dat kantoren kunnen kiezen uit een ruim aanbod van kandidaten en dat men weinig haast heeft om de vacatures in te vullen. Dit maakt dat men zeer scherp selecteert, scherper dan ooit. Een jaartje meer of minder, een paar privékilometer meer of minder, een jaartje teveel en lang sturen zijn allemaal punten die zwaar meewegen. Ik krijg dan ook kandidaten aan de lijn die gewoonweg niet snappen dat ze worden ‘afgekeurd’. Helaas worden de redenen ook vaak niet gecommuniceerd. Waarom zou je ook in een markt waarin je niet meer aan arbeidsmarktcommunicatie of imagobeheersing hoeft te doen?

De vacatures zijn relatief gezien op ‘gezond niveau’ bij de grotere kantoren, maar staan door het bovenstaande gewoon zeer lang open. Ze worden ook nog eens tig keer rond getwitterd, gefacebookt en via tientallen vacaturesites rondgepompt.

Aanscherpen
Het aanscherpen van je cv is op dit moment van cruciaal belang. Natuurlijk kunnen wij je goed helpen door meer dan 20 jaar ervaring binnen onze branche. Wij weten hoe we je moeten positioneren.

Door:  Martijn Betgem, consultant TAX (martijn@groep88.nl)

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën