Gevolgen vrijval spaarloon voor salarisadministratieHet demissionair kabinet heeft besloten om het spaarloon, dat is opgebouwd in de jaren 2006 tot en met 2009, met ingang van 15 september 2010 vrij te geven. Opname van het spaarloon door werknemers gebeurt zonder fiscale consequenties. Dat meldt adviesbureau Grant Thornton.

Werkgevers kunnen hun werknemers erop attenderen dat het saldo op de spaarloonrekening tot 17.025 euro vrijgesteld is in de inkomstenbelasting (box 3). Stort een werknemer het spaarloon door naar een eigen spaarrekening en stijgt het totale spaartegoed boven de 20.661 euro, dan moet de werknemer rekening houden met inkomstenbelasting in box 3. In dit geval is het voor de werknemer dus niet voordelig om het spaarloon vrij te laten vallen en geen gebruik meer te maken van het extra heffingsvrij vermogen.

Speciaal formulier
Wanneer een werknemer gebruik wil maken van deze vrijval, dan moet hiervoor een speciaal formulier worden ingevuld. Dit formulier wordt door de instelling waar het spaarloon is ondergebracht verstrekt. De werkgever heeft hier verder geen omkijken naar en hoeft deze vrijval ook niet te verwerken in de salarisadministratie. Bron: Grant Thornton.

Reacties

2 Reacties to “Gevolgen vrijval spaarloon voor salarisadministratie”
  1. Job says:

    met het verzoek om het vrijgekomen spaarloon te besteden binnen Nederland 🙂
    Anyway ik laat het nog even staan. Het is de moeite niet waard en spaar liever even verder.

  2. Ik laat het ook nog staan. Lekker sparen en een keer goed op vakantie lijkt me een beter vooruitzicht 😉

    Ook wel een keer fijn dat er eindelijk een keer niet is verwerkt hoeft te worden bij de salarisadministratie. Wat een ramp is dat toch af en toe.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën