Gereden kilometers bepalen de bijtelling



Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft aangegeven dat het aantal privékilometers de bijtelling voor het privégebruik van de auto van de zaak moeten bepalen. Het plan voor deze gestaffelde bijtelling gaat Weekers komende tijd verder uitwerken.

Rijdt u of uw werknemer meer dan 500 privékilometers met de auto van de zaak, dan moet u bijtelling betalen. Dit is een percentage van de catalogusprijs. Hoe zuiniger een auto, hoe lager het bijtellingspercentage. Het aantal gereden kilometer is momenteel niet relevant. Iemand die 505 privékilometers per jaar heeft gereden betaalt dus evenveel aan bijtelling als iemand die 5000 privékilometers per jaar rijdt. Staatssecretaris Weekers van Financiën wil dit aanpakken door een gestaffelde bijtelling in te voeren, waarbij de bijtelling afhangt van het aantal gereden privékilometers.

Oldtimers krijgen mogelijk toch een vrijstelling

Weekers wil de details van dit plan in overleg met de autobranche gaan uitwerken. Daarnaast komt de staatssecretaris met een wetsvoorstel voor de vrijstelling motorrijtuigenbelasting (MRB) bij oldtimers. Deze vrijstelling is momenteel vervallen, maar mogelijk gaat er een uitzondering gelden als u de oldtimer alleen voor hobbydoeleinden gebruikt. Omdat de auto dan maar beperkt de weg op gaat, is het een idee om een strippenkaart in te voeren. Hiermee kunt u met de oldtimer 20 tot 25 dagen de weg op met behoud van de vrijstelling op de MRB.

Bron: Rendement Uitgeverij

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën