Genadeklap voor de kilometerheffingDe kilometerheffing heeft een gigantische klap opgelopen in de Tweede Kamer, maar volledig van de baan is het autovolgsysteem per satelliet nog niet.
De Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat nam donderdag een lange lijst thema’s door die al dan niet als controversieel werden bestempeld. Naast de kilometerheffing vormde ook het dossier ov-chipkaart een heet hangijzer. Er werd besloten dat er niet meer wordt gesproken over het wetsvoorstel, waarin betalen voor autobezet wordt omgevormd tot heffing op gebruik.

Dossier
Volledig van de baan is het autovolgsysteem per satelliet nog niet. Door de val van het kabinet beslist de Kamer over elk dossier of er nog voldoende steun is om het in behandeling te nemen. “Dit is het begin van het einde”, glundert VVD-Kamerlid Aptroot, die de afgelopen tijd honderdduizend stickers ‘Kilometerheffing No Way’ heeft verspreid. “Zeker een klein feestje waard. Maar als ik naar de peilingen kijk, dreigen de voorstanders – zoals CDA, PvdA, D66, ChristenUnie en GroenLinks – nog steeds een meerderheid te halen! We zullen nog heel hard campagne moeten voeren.”

Verkiezingen
De echte doodsteek moet, als het aan VVD-Kamerlid Aptroot ligt, volgen bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in juni. Tot die tijd praat het parlement in elk geval niet meer over het wetsvoorstel, dat betalen voor het autobezit omvormt tot een heffing op gebruik, zo werd gisteren door de volksvertegenwoordigers besloten.

Demissionair minister Eurlings (Verkeer), die eerder kritiek kreeg van coalitiepartners voor zijn ‘onzichtbaarheid’ in de promotie van het systeem, onthoudt zich voorlopig van commentaar. Bron: ANP.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën