Gemeentelijke belastingen schieten omhoogDe gevreesde envelop kan elk moment op de mat vallen; de factuur voor de onroerendzaakbelasting (OZB) komt weer jouw kant op. Je hoeft dit jaar niet te rekenen op een meevaller. De OZB voor koopwoningen is namelijk gemiddeld met 5,2% gestegen, ondanks de sterk gedaalde huizenprijzen. Ook andere gemeentelijke belastingen zijn verhoogd.

Grote kans dat de waarde van jouw koophuis een snoekduik heeft genomen de afgelopen jaren. Dat is helaas niet terug te zien in de onroerendezaakbelasting (OZB). Gemeenten hebben er ondanks de malaise op de huizenmarkt voor gekozen om de OZB voor koopwoningen gemiddeld met 5,2% te verhogen.

Inkomsten gemeenten dalen

De OZB is niet de enige gemeentelijke belasting die flink is verhoogd. De tarieven voor andere belastingen laten ook een stijgende lijn zien. Gemeenten hebben namelijk te kampen met tegenvallende inkomsten. Hoewel de gemeentelijke belastingen gemiddeld met 5% zijn gestegen, harken gemeenten in totaal minder belastinggeld binnen dan vorig jaar. In de tabel zie je de gemiddelde stijging die het CBS heeft berekend voor enkele gemeentelijke belastingen.

Gemeentelijke belastingen verhoogd

Bron: Rendement Uitgeverij

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën