Geen extra verhoging vrije ruimte in WKRDe vrije ruimte binnen de Werkkostenregeling (WKR) stijgt per 1 januari 2013 niet van 1,4% naar 1,6% zoals eerder de bedoeling was volgens het Belastingplan 2013. Dit blijkt uit het Regeerakkoord waarin gesproken wordt van een verhoging per 1 januari 2013 van 1,4% naar 1,5%. Uit een evaluatie van de WKR blijkt namelijk dat veel werkgevers hieraan voldoende hebben.

In het regeerakkoord (pdf) van PvdA en VVD staat dat de forfaitaire ruimte van de werkkostenregeling (WKR) per 1 januari 2013 niet met een extra procentpunt toeneemt tot 1,6%. De vrije ruimte stijgt door de invoering van de Wet uniformering loonbegrip al van 1,4% naar 1,5%. Staatssecretaris Weekers van Financiën had echter aangegeven dat de vrije ruimte met nog 0,1% extra omhoog zou gaan. Deze extra verhoging gaat niet door. Per 1 januari 2013 stijgt de vrije ruimte dus naar 1,5% van de totale fiscale loonsom van uw organisatie.

Voldoende vrije ruimte in de WKR

De regering wilde de vrije ruimte extra verhogen omdat uit de tussenevaluatie van vorig jaar bleek dat de vrije ruimte van 1,4% voor veel werkgevers te krap was. Ruim driekwart van de werkgevers heeft wel voldoende vrije ruimte heeft om alle vergoedingen en verstrekkingen in onder te brengen. Dit blijkt uit de meest recente evaluatie van de WKR (pdf). Organisaties met 5 tot 50 medewerkers blijken niet altijd hun vergoedingen en verstrekkingen kwijt te kunnen in de vrije ruimte.

Bron: Rendement Uitgeverij

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën