Gááán! Het talent- en ambitieplatform van KPMGDe nieuwe wervingssite van KMPG is live gegaan: Gááán! Het talent- en ambitieplatform van KPMG. Op het oog een frisse en bewegelijke site die modern oogt.
Enkele KPMG-ers zijn via Twitter te volgen, zoals Margje Derriks. Haar eerste en laatste Tweet was ‘Just doing the usual stuff @ the office.. but with great colleagues!! ;-)’. Ook uitlatingen via Tumlr worden op de site vermeld. Men trekt het qua microblogging breder dan Deloitte. Erg leuk gedaan. Op deze manier wordt de bezoeker op de hoogte gehouden van het werkzame leven van enkele KPMG-ers. Persoonlijk had ik liever medewerkers via Twitter gevolgd. Medewerkers en recruiters.

Alle recruiters zijn gemakkelijk te vinden met foto en een kort en enthousiast verhaal. De enige koppeling die er bij vermeld staat is die met LinkedIn. Je kunt direct contact opnemen met een recruiter via de link Recruitment Centre. Jammer dat je niet een persoonlijk e-mailadres krijgt. Hier mis ik toch een aantal zaken als mobiele telefoonnummer, wellicht een eigen blog of een Twitter accountant. Bijzondere keuze om wel te medewerkers te kunnen volgen en niet de recruiters.

Qua activiteiten informatie zit het snor. Een fraai overzicht van borrels, evenementen en courses. Wat me daarbij wel direct opvalt is dat het vrijwel allemaal gericht is op de student en niet op de ervaren kandidaat. Ik kan me voorstellen dat je je als ervaren accountant wat misplaatst voelt op de site.

Ook heb ik voortdurend een rechterkolom in beeld met ‘activiteiten’ in plaats van vacatures. Aparte keuze. De ‘vacature banner’ staat helemaal onderaan. Een nieuwsbrief wordt me niet aangeboden. Wel een RRS feed waarvan nu toch wel bekend is dat maar weinig mensen hiervan gebruik maken.

Als ik naar het vacaturegedeelte ga, word ik direct weer geconfronteerd met ‘Stage’ en ‘Scriptie’. Wat moet ik hiermee als 10+ ervaren accountant?

De site is mooi en nodigt uit om verder te klikken, maar als ik eenmaal bij de lijst met vacatures kom, word ik minder enthousiast. Het meest belangrijke van de site, ziet er mager uit. Als je een vacature aanklikt zie je direct dat SEO geen rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling. Ook qua opmaak loopt het wat achter. Een groot contrast met de voorgaande pagina’s. Als ik wil solliciteren, dan moet ik een waslijst aan info opgeven. Zonde.

Kortom; een mooie, moderne site die naar mijn smaak iets teveel gericht is op de starter. Enkele social media aspecten zijn terug te vinden op de site. Leuk! Maar de vacatures – waar het in feite om gaat – lopen hierop achter.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën