Fusie Flynth en GIBO dichterbijDe accountants- en adviesorganisaties GIBO Groep en Flynth hebben een nieuwe mijlpaal in het fusietraject bereikt. Besturen, aandeelhouders en ondernemingsraden van beide organisaties hebben hun goedkeuring gegeven aan deze fusie.
Op een fiscaal-juridisch voorbehoud na, is de fusie rond. Met de nieuwe organisatie ontstaat de grootste nationale aanbieder van accountants- en adviesdiensten voor het MKB en de agrarische sector met ca. 35.000 klanten, 2.300 medewerkers, 80 vestigingen en 180 miljoen omzet.

Beide organisaties sluiten naadloos op elkaar aan:
– Cultuur waar menselijke relaties en maat behouden blijven
– Sterk gelijkende strategie
– Goede verhouding omzet MKB-AGRO
– De controlepraktijken kunnen uitstekend samen het MKB bedienen
– Innovatief ten behoeve van klanten
– Streven naar full service dienstverlening via georganiseerd netwerk
– Vergelijkend dienstenpakket
– Gematigd tarievenbeleid
– eel gelijk softwaregebruik
– Positief imago in de markt/no nonsense
– Bewezen sterke groei

Fusieovereenkomst
De fusie tussen GIBO Groep en Flynth verloopt in twee fasen. Binnenkort, na opheffing van het fiscaal-juridisch voorbehoud, treedt de eerste fase in werking door een aandelenfusie. Hierbij verwerft GIBO Groep alle aandelen in Flynth, daar staat tegenover dat de partners van Flynth een Goodwill Participatie Certificaat (GPC) verwerven. Houders van een GPC hebben recht op een jaarlijks winstrecht. De tweede fase vindt begin 2015 plaats. Naar verwachting vindt er dan een juridische fusie plaats, waarbij Flynth in GIBO Groep opgaat.

Organisatie en bestuur
Het bestuur van het huidige Flynth blijft bestaan en wordt aangevuld met het bestuur van de GIBO Groep. Het huidige bestuur van de GIBO Groep wordt uitgebreid met een bestuurslid van Flynth.

Naam
GIBO Groep zal op termijn Flynth gaan heten. Tot het zover is, treden beide organisaties onder eigen naam naar buiten. Wel wordt al geïnvesteerd in de naam Flynth.

Regio- en vestigingsstructuur
De vestigingen van Flynth worden geïntegreerd in de regiostructuur van de GIBO Groep. De huidige vestigingen van Flynth worden verdeeld in vijf Flynth-regio’s, elk met een regiodirecteur. Op vestigingsniveau verandert er weinig.

Servicekantoor/Hoofdkantoor
Het Servicekantoor van Flynth in Hoofddorp is op een vergelijkbare manier georganiseerd als het Hoofdkantoor van de GIBO Groep. De kantoren gaan eerst virtueel samenwerken. Uiterlijk 1 maart 2012 wordt het servicekantoor van Flynth met het hoofdkantoor van GIBO Groep in Arnhem samengevoegd. Dit zal betekenen dat bepaalde centrale diensten voor de vestigingen in de Flynth-regio’s decentraal gaan gebeuren.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën