Fouten door belastingadviseurs bij aangiftenDe Consumentenbond heeft een steekproef gedaan onder belastingadviseurs. Doel: bekijken of men foutloos een aangiften kon verzorgen. De proefpersonen schakelden voor hun aangiften één adviseur met keurmerk en één zonder in. De adviseurs met keurmerk zijn aangesloten bij het RB (Register Belastingadviseurs), een opleiding die grote bekendheid geniet bij accountants- en belastingadvieskantoren.

Resultaat?
De bij het RB aangesloten adviseurs handelden twee van de drie aangiften foutloos af. Het foutpercentage bij de niet aangesloten adviseurs ligt hoger. De fouten zijn vaktechnisch van aard maar ook regelmatig in het gebrek aan accuratesse. Denk hier bijvoorbeeld aan het vermelden van een onjuiste geboortedatum.

In een tijd van automatisering zijn dit soort fouten toch opmerkelijk. Een geboortejaar verkeerd vermelden kan natuurlijk de beste overkomen. Maar vaktechnische uitglijders als het niet opnemen van een verbouwingshypotheek is natuurlijk rampzalig. Dit zijn zaken waarvoor je juist een belastingadviseur raadpleegt. Dit soort zaken kunnen onder meer ondervangen worden door het gebruik van checklists en goede dossiervorming. Maar verdieping in de klant en gedegen kennis van zaken is natuurlijk ook van groot belang.

Lees het gehele artikel op de website van de Consumentenbond.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën