Fiscus misbruikt bevoegdheid door beslaglegging onroerende zakenDe Nationale ombudsman vindt dat de Belastingdienst misbruik van zijn bevoegdheid heeft gemaakt door het leggen van beslag op de onroerende zaken van een bv. De ombudsman verzoekt de Belastingdienst om het beslag op te heffen.

De bv wordt aansprakelijk gesteld voor belastingschulden van een fiscale eenheid waarvan zij onderdeel was. De bv tekent bezwaar aan tegen de aansprakelijkstelling en vraagt daarbij om uitstel van betaling. De Belastingdienst verleent uitstel van betaling maar legt tot zekerheid beslag op de onroerende zaken van de bv. Over dat laatste dient de bv een klacht in bij de Nationale ombudsman.

Belastingdienst legt voor miljoen euro beslag
Hogere boete bij overtreding WarenwetDe Nationale ombudsman oordeelt dat de Belastingdienst misbruik van zijn bevoegdheid heeft gemaakt door het leggen van beslag op de onroerende zaken van de bv. De Leidraad Invordering 2008 geeft aan dat de Belastingdienst aan het verlenen van uitstel van betaling alleen voorwaarden (waaronder het leggen van beslag) mag stellen wanneer de aard van de belastingschuld en de verhouding tussen de belastingschuld en de bekende verhaalsmogelijkheden daartoe aanleiding geven.
 Lees verder.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën