Fiscus maakt aangifteprogramma toegankelijker voor blinden en slechtziendenDe Belastingdienst en Viziris, de netwerkorganisatie van mensen met een visuele beperking, hebben het Aangifteprogramma 2008 toegankelijker gemaakt voor blinden en slechtzienden. Veel meer blinden en slechtzienden kunnen hierdoor de komende jaren geheel zelfstandig hun aangifte gaan doen.

Zo is een speciale schermlezer-modus ontwikkeld waardoor mensen met een brailleleesregel, spraak- of vergrotingprogramma er beter mee uit de voeten kunnen. Als het aangifteprogramma gestart wordt en de computer ziet dat er een schermleesprogramma actief is, wordt de vraag gesteld of de visueel gehandicapte gebruiker in deze modus wil werken. Men krijgt dan alles op een toegankelijke standaard Windows manier gepresenteerd.

 

Vanaf 2003 heeft de Belastingdienst op verzoek van Viziris verbeteringen aangebracht in de toegankelijkheid van het Aangifteprogramma Inkomstenbelasting. Volgens de Belastingdienst is er dit jaar weer een grote stap vooruit gemaakt.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën