Fiscus aast op openstaande BTW-schuldDe Belastingdienst start een landelijk project om bij ondernemingen met een BTW-schuld op de balans de verschuldigde belasting alsnog te innen. In principe wil de fiscus dat ondernemingen suppletieaangiften BTW indienen. Gebeurt dat in het kader van het project, dan is de maximale boete 5%.

Veel ondernemingen hebben een BTW-schuld op de balans staan. Niet zelden ontstaat zo’n schuld als bij het samenstellen van de jaarrekening blijkt dat er over een bepaald jaar te weinig BTW is afgedragen. In zo’n geval bent u verplicht om de verschuldigde BTW alsnog aan te geven met een suppletieaangifte. Volgens de Belastingdienst doen veel ondernemingen dat te laat of zelfs helemaal niet.

Boete verminderd

Deze maand start de Belastingdienst daarom met een campagne om ondernemingen te bewegen alsnog suppletieaangifte te doen. Het gaat in dit project om BTW-schulden tot en met mei 2012. Als de fiscus constateert dat u een suppletieaangifte te laat hebt ingediend, volgt vaak een boete van 10%. Maar op naheffingsaanslagen die de Belastingdienst in het kader van dit project oplegt, zal de maximale boete 5% bedragen.

Bron: Rendement Uitgeverij

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën