Fiscalisten zijn straks weer opDe fiscale arbeidsmarkt zit momenteel vast. Er zijn minder vacatures en kandidaten zoeken weer naar de naald in de hooiberg. Natuurlijk zijn er kantoren die doorlopend mensen nodig hebben. Dan kan komen omdat men de zaken intern niet op orde heeft waardoor er bovennatuurlijk verloop is. Nadeel van een niche of een branche is dat men snel wordt afgerekend op een dergelijke bedrijfsvoering. Negatieve geluiden gaan nu eenmaal harder en blijven met gemak een jaar of twee in de markt ‘hangen’. Gevolg is dan dat men moeizaam sollicitanten aan tafel krijg, laat staan ze over de streep trekt.

De kantoren die momenteel minder vacatures hebben, trekken direct de stekker uit het werving & selectie proces. Men investeert niet meer in arbeidsmarktcommunicatie. Waarom ook? Je hebt immers minder of geen nieuwe collega’s nodig, dus waarom zou je investeren? Ik bespeur deze trend ook regelmatig op diverse weblogs en fora. Het gehele fenomeen is natuurlijk ingegeven door de huidige economische stand in Nederland.

Als we even verder kijken en stiekem fantaseren over hoe het gaat als de economie weer aantrekt, dan zien we een beeld van kantoren die weer karrenvrachten vol aan nieuwe collega’s nodig hebben. Maar hoe ga je die kar vol krijgen als je maanden niets aan je doelgroep hebt gedaan? Je hoeft maar wat te surfen en je weet hoe de arbeidsmarkt zich gaat ontwikkelen de komende 10 jaar.

Ik bespeur enkele kantoren die momenteel de messen slijpen om later te kunnen oogsten. Verstandig. Ze begeven zich veelvuldig op internet en negeren de bekende jobboards. Deze partijen weten dat deze de langste tijd hebben gehad en proberen zich te profileren op social networks, fora en weblogs. Men investeert. Juist nu.En dat is wijs.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën