Fiscalisten oriënterend het jaar begonnenAls je het nieuws volgt – het is moeilijk daaraan te ontkomen – lijkt het alsof de werknemer zich niet beweegt en blijft zitten waar hij of zij zit. Behalve dan de gedupeerden die ontslag hebben gekregen of worden verzocht te vertrekken.

Het fiscale publiek is dit jaar actief van start gegaan. We hebben de hele maand januari meer oriënterende fiscalisten gesproken dan het jaar daarvoor. Een goed teken en voor ons werk aan de winkel. Kennelijk neemt deze doelgroep het niet zo nauw met de negatieve arbeidsmarkt geluiden. Ik hoor deze geluiden ook niet tijdens de gesprekken. De redenen van oriëntatie zijn eigenlijk vrijwel hetzelfde; geen doorstroommogelijkheden of een nieuwe vennoot of manager waarmee men moeilijk kan werken.

De vraagkant blijft ongewijzigd; accountants- en belastingadvieskantoren zijn nog altijd op zoek naar goede, nieuwe collega’s.

Wat wel opvalt is de wens van de kandidaten. Ik merk nog steeds een afnemende interesse in de grotere kantoren, ook wel de Big Four of middelgrote kantoren. Vooral de regionale, kleine kantoren of vestigingen zijn onverminderd populair. Saamhorigheid, ‘ons-kent-ons’ effect en korte lijnen zijn veel gehoorde zaken die men graag ziet bij een volgende werkgever.

Wat ook duidelijk opvalt is dat men zich liever gericht oriënteert dan vijf of meer kantoren te benaderen en meerdere kantoren in gesprek te gaan. Men is echt op zoek naar dat ene, specifieke, dat past bij hun wens(en).

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën