Fiscalisten bloggen niet! (accountants wel)Ik ben uiteraard op zoek naar interessante zaken op het internet in relatie tot de fiscaliteit en accountancy. Dat laatste weliswaar in mindere mate, maar toch. Zo ben ik eens op een avond gaan struinen naar goede fiscale weblogs en kwam uiteindelijk op goede accountancy weblogs terecht.

Zo kwam ik op het blog van Fou-Khan Tsang terecht, accountancy visie. Het was me al opgevallen dat Fou-Khan actief is op internet en lid is van verscheidene social media. En het leuke is dat hij zeer actuele ontwikkelingen op internet toetst binnen de accountancy. Zaken als Twitter, Generatie Y en social media komen dan ook regelmatig aan bod. Ook Jan Wietsma is zeer actief op internet. En dat is toch frapant. Waren het niet de fiscalisten die meer ‘outgoing’ zouden zijn dan accountants? Het tegendeel blijkt waar. Alleen Gidy Jansen heeft een fiscaal weblog. En dat is puur gericht op fiscale vaktechniek.

Ik merk dat mijn blog, fiscalio.nl, goed valt bij de jongere fiscalist. Ze merken het op en vinden het onderscheidend. Ze vinden het ook leuk om arbeidsmarktgerelateerde artikelen te lezen die gericht zijn op de fiscaliteit. Dat is weer eens wat anders dan die lange, vaktechnische verhandelingen.

Fou-Khan en Jan zijn naar mijn idee goed op de hoogte wat internet ‘voor je kan doen’  en wat personel branding inhoudt. Ook zullen zij kunnen inschatten wat dit soort zaken voor de surfende accountant betekent en belangrijker nog; wat het betekent voor toekomstige, nieuwe collega’s.

Fiscalisten? Wakker worden!

Reacties

2 Reacties to “Fiscalisten bloggen niet! (accountants wel)”
  1. Karel says:

    Ik kom ook heel veel accountancy tegen op internet en maar weinig fiscaal. http://www.fiscalistenonline.nl is eigenlijk zover ik weet de enige fiscale website. Ik vind het jammer, want daardoor mis je toch een hoop. Wat dat betreft zijn accountants wel een stuk verder.

  2. Jan Douwes says:

    Vraag je eerst af waarom zo weinig fiscalisten een eigen blog hebben en waarom de bovengenoemde personen wel een eigen blog hebben, en je hebt waarschijnlijk het juiste antwoord op deze vraag zelf al gegeven. Laat ik één hint geven: iemand met gezond verstand en een drukke agenda zal van mening zijn dat zaken als een blog en twitter geen doel op zich zijn, maar een hulpmiddel. Sommige mensen schijnen hier heel anders over te denken. Naar ik begrepen heb, zijn hieronder tegenwoordig ook veel politici. U weet wel, van die types die geen tijd hoeven te schrijven en geen declarabele urentarget meekrijgen, want zij worden ongeacht hun prestaties toch wel door ons allen betaald.

    Overigens, één van de meest op internet actieve personen die ik ken, is net als ik ook een fiscalist: Joost Rietveld. De manier waarop hij en enkele andere fiscalisten op het internetforum Higherlevel actief zijn, kan denk ik op veel meer waardering van het publiek rekenen dan het bijhouden van een blog. Maar dat publiek is dan ook een ander publiek dan dat van bovengenoemde personen.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën