Fiscalist en op zoek naar een andere baanFiscalisten die op zoek zijn naar een andere baan, zal het niet zijn ontgaan; de arbeidsmarkt zit op slot en er zijn mondjesmaat vacatures bij accountants- en belastingadvieskantoren. Het bedrijfsleven staat er nog slechter voor. Wij verwachten dat dit beeld zich de komende maanden continueert.
Waar moet je momenteel rekening mee houden?

Ik spreek veel fiscalisten die op eigen initiatief sollicitaties verzenden per e-mail en post. Men klaagt over het feit dat het weken duurt voordat ze iets vernemen en in veel gevallen vernemen ze helemaal niets. Dat betekent een actieve houding: nabellen en een reactie eisen.

Eenmaal in procedure  – je bent uitgenodigd voor een kennismaking – loopt men aan tegen het feit dat men weken niets van zich laat horen. Intern overleg, een partner op vakantie of ziek. Het vervullen van de vacature heeft op dit moment duidelijk geen prioriteit. En in veel gevallen is dat ook zo. Over het algemeen is de bezetting overal op orde en heeft men dus geen haast.

Een andere variant is dat men na weken laat weten de vacature intern te hebben opgevuld. Ook vernemen we dat bij de grotere kantoren dat men wordt uitgenodigd, een goed gesprek heeft gehad en te horen krijgt dat er momenteel geen concrete vacature leeft.

Als ‘werkzoekende’ zal je je zeer actief moeten opstellen of de markt aankijken en op tijd je slag slaan. En reken houden met dat het vervullen van vacatures momenteel geen prioriteit heeft. Het inschakelen van een intermediair is een prima manier om die mogelijkheden te laten bewaken.

Vorig artikel over de arbeidsmarkt 2010

Martijn Betgem
Recruiter Adviesgroep ’88

Reacties

2 Reacties to “Fiscalist en op zoek naar een andere baan”
  1. Wouter says:

    Precies mijn ervaring. Bij de grote kantoren helemaal. Maken ook vergissingen qua naam. Een van de dames van Recruitment noemde met opeens Kees. Heel onplezierig. Ik ben een drie kwart jaar bezig geweest om een baan te vinden. Hoop dat het snel veranderd qua arbeidsmarkt.

  2. Arbeidsmarkt op slot? Ons kantoor, Daamen & van Sluis in Capelle a/d IJssel, zoekt een jonge, ervaren Fiscalist met leidinggevende capaciteiten die op termijn vennotabel wil zijn! Wie pakt de handschoen op?

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën