Fiscale voordelen zuinige auto verdwijnen?Vandaag meldt RTL Nieuws dat de fiscale voordelen bij de aanschaf en het gebruik van zuinige auto’s naar alle waarschijnlijkheid gaan verdwijnen. Het is dus nog niet zeker. Het blijkt dat Staatssecretaris Weekers volgende week een voorstel met het Kabinet bespreekt.

Hiermee kunnen de stimuleringsmaatregelen (fiscale voordelen) van de overheid om het aantal zuinige auto’s in Nederland te vergroten, verdwijnen. Maar deze regeling wordt de overheid te duur. Het ‘systeem’  lijkt aan zijn eigen succes ten onder te gaan. Zo loopt de overheid als het gaat om de BPM al 700 miljoen euro mis.

Nu betaalt een bestuurder van een zeer zuinige auto geen aanschafbelasting en minder of geen wegenbelasting.  Vanaf 2013 verdwijnt de vrijstelling voor de aanschafbelasting. Een jaar later geldt dat ook voor het voordeel bij de wegenbelasting.

Het lijkt erop dat voor zeer schone auto’s een vrijstelling van wegenbelasting blijft bestaan. Een voorbeeld van een dergelijke auto is een elektrische die minder dan 50 milligram CO2 uitstoot.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën