Fiscale arbeidsmarkt tweede helft 2014Het wordt een spannende tweede helft aangezien er nu (eind augustus) geen signalen zijn dat er verbetering in de markt op treedt. Uiteraard zitten we nog steeds in de nasleep van de vakantieperiode en is het duidelijk dat men na terugkomst eerst orde op zaken stelt op de werkvloer. En dus ‘hangt’ werving en selectie er maar wat bij. Ik kan alleen melden wat ik signaleer.

Aangiftemedewerkers
Ik ontvang de laatste 2 maanden zeer veel cv’s van aangiftemedewerkers die al lange tijd zonder werk zitten. Dat is verontrustend omdat kantoren dat zien als het ‘opdrogen van de vaktechnische kennis’ en momenteel sowieso kandidaten met werkervaring tot op heden de voorkeur geven. Maar ook verontrustend omdat het lijkt dat de krimp van aangiftepraktijken doorzet door o.a. verregaande automatisering en verschuiving van aandachtspunt van samenstellen naar advies. Toch blijf ik er van overtuigd dat er nog altijd ruimte blijft bestaan voor aangiftemedewerkers plus; medewerkers die naast het samenstellen ook oog hebben voor de advieskant.

Welke vraag is er dan wel?
De vraag naar fiscalisten met 3 tot 12 jaar ervaring binnen de MKB praktijk blijft doorlopen. Daarbij wordt er nog steeds zeer scherp geselecteerd. Daarbij merk ik wel op dat men vooral vraagt naar kandidaten die ‘echte adviseurs’ zijn.

En nu?
Ik denk dat we pas medio september iets kunnen vaststellen over de fiscale arbeidsmarkt voor de tweede helft. Verleden jaar was er duidelijk sprake van een toename van de vraag mede door de (iets) positievere, economische geluiden voor het jaar 2014. Kennelijk waren die geluiden toen voelbaar in het werkaanbod bij accountants- en belastingadvieskantoren.

Lees ook: Een sterk FISCAAL cv = brood nodig!

 

 

 

Reacties

1 reactie to “Fiscale arbeidsmarkt tweede helft 2014”
  1. Dank voor je uitvoerige reactie. “Heel veel over het automatiseringproces en de veranderingen in de branche maar bar weinig over de ingrijpende gevolgen voor mensen in het beroepsgroep. Struisvogelgedrag?” De markt is hard geworden en er wordt nauwelijks gekeken naar individuen, maar naar cijfers en winst. Je advies is duidelijk en op zijn plaats; omscholen. Ik merk daarbij wel op dat niet iedereen het in zich heeft om adviseur te worden.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën