Fiscale arbeidsmarkt staat even stilDe economische situatie in Nederland knaagt nu ook duidelijk aan de fiscale arbeidsmarkt. In maart 2009 zagen we al een stevige daling in het aantal vacatures, maar april spant de kroon. Begin dit jaar begon de krapte in de specialismen als Loonbelasting en BTW. Maar nu is ook de algemene adviespraktijk aan de beurt.

Wekelijks spreken wij kandidaten die 10 of meer sollicitatiebrieven hebben gestuurd en één gesprek en tig afwijzingen hebben gehad. Ook de vacaturesite van bijvoorbeeld Deloitte vertoont maar 2 fiscale vacatures voor enkele vestigingen. Dit hebben we in 20 jaar niet meegemaakt en overtreft alle dips in de fiscale arbeidsmarkt.

Kantoren die een ruim aanbod vertonen, zijn veelal kantoren die om een of andere reden momenteel niet goed staan aangeschreven. Negatieve verhalen van ex-collega’s of kennissen zorgen ervoor dat men maar mondjesmaat solliciteert.

Kandidaten verschijnen uiteindelijk vol onbegrip bij ons aan tafel en dan begint voor ons de zoektocht, op zoek naar die ene plek. Zeker voor kandidaten met een prima profiel zijn absoluut mogelijkheden te vinden. Deze mogelijkheden worden dan geforceerd of samengesteld door een kantoor. Kantoren die weten dat er na de economische crisis ook nog een leven is. Het samenstellen van mogelijkheden of functies is op zich een prima ontwikkeling omdat er dan echt maatwerk wordt geleverd. Daarbij geldt wel dat de kantoren zeker moet weten dat het toegezegde ook in de praktijk haalbaar is. Voor ons als procesbegeleider reden om nog dichter op de inhoud en verwachtingen te zitten.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën