Fiscale arbeidsmarkt januari 2013Het jaar 2013 start een stuk beter dan 2012 afsloot. Een handje vol kantoren kijkt direct vooruit en meldt zich bij ons met een vacature. Toch ligt de nadruk nog steeds op het ‘creëren’ van vacatures of wel najagen van mogelijkheden. Maar we kunnen wel concluderen dat de fiscale arbeidsmarkt enige positieve beweging laat zien, de eerste 2 weken van dit jaar.

Ervaren adviseurs
De vraag naar ervaren fiscalisten/belastingadviseurs is – net zoals vorig jaar – de grootste vraag. Fiscalisten die direct inzetbaar zijn en weten om te gaan met de klant en – nog beter – in staat zijn om extra werk op te halen. Maar, en dat was verleden jaar minder het geval, ook fiscalisten die een afdeling kunnen en willen uitbouwen. En dat geeft je toch het idee dat er een lichte groei in de economie zit. Laten we het hopen.

Probleem categorieën
De starters en de adviseurs met 25+ ervaring, hebben en blijven het moeilijk houden. Met regelmaat spreek ik beide categorieën en men zit zo maar driekwart jaar thuis, op zoek naar een mogelijkheid. Voor deze groep is het echt van groot belang om je goed voor te bereiden en jezelf ‘verrassend’ te positioneren op de arbeidsmarkt. Creativiteit en doelgerichtheid zijn de sleutelwoorden. Sparren met een expert op dit gebied is natuurlijk ook altijd aan te raden.

Als er inderdaad sprake is van een lichte groei, dan zal vooral de starterscategorie daar van gaan profiteren. Er is dan genoeg werk om bij de junioren “neer te leggen”.

Tot de volgende keer!

Martijn Betgem, recruiter fiscaal

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën