Fiscale arbeidsmarkt in de lift (die wel op slot is)In mijn vorige artikel begin januari 2011 schreef ik dat het aantal fiscale vacatures weer in de lift zit. Goed nieuws, dat is nog steeds zo. Met name voor fiscalisten met rond de vier jaar werkervaring zijn er diverse kansen.

De minder of meer ervaren fiscalist blijft het moeilijk houden. Ja, er zijn een aantal vacatures te vinden, die je vervolgens tig keer gekloond op internet tegen komt. Maar deze zijn reeds lange tijd vacant en je kunt je afvragen hoe dat komt in de huidige arbeidsmarkt.

Het aantal vacatures neemt toe, toch de snelheid van de selectieprocedures niet. Integendeel. Wat begint met een eerste, enthousiaste ontmoeting eindigt nog te vaak in een onbevredigend einde. Te veel kandidaten wachten heel lang op terugkoppeling naar aanleiding van het eerste gesprek en tussentijds worden posities ineens intern ingevuld, in de koelkast gestopt of gewoon ingetrokken.

Dit alles duidt op onzekerheid in de markt, onzekerheid hoe de praktijken zich gaan ontwikkelen, welke kant het op gaat met het kantoor. Een onduidelijkheid die de kandidaat nog te veel moet bekopen met afwijzingen waar hij niets mee kan.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën