Fiscale arbeidsmarkt 4e kwartaal 2009Dat de mogelijkheden op de fiscale arbeidsmarkt niet voor het oprapen liggen is duidelijk. Veel accountants- en belastingadvieskantoren ‘kijken het jaar uit’. Men kijkt wat de concurrentie gaat doen, hoe de economie zich ontwikkelt. Veelal kijkt men de kat uit de boom.

Als er al vacatures zijn, staan die niet altijd op de wervingssites van de kantoren. Enerzijds omdat men zich nu even niet bezighoudt met werving & selectie, anderzijds omdat men het wel even uitzingt met de huidige bezetting.

En wat betekent dat voor ons, als intermediair? Actief speuren naar mogelijkheden en meer vanuit de kandidaat de markt benaderen. Dit klinkt risicovol, maar dat is het niet. Als wij geloven in de toegevoegde waarde van een kandidaat, dan gaan we met het profiel van de kandidaat aan de slag. Bellen, praten, enthousiastmeren en op zoek naar die ene mogelijkheid in de regio. Uiteraard bij het kantoor dat wij vinden passen.

En dan blijkt dat er zeker nog mogelijkheden zijn. Hoe komt dat? Er zijn aardig wat kantoren die ‘wachten’ op het juiste profiel van de kandidaat. Men is bijvoorbeeld bezig met een overname of heeft net een kantoor overgenomen.  Dan heeft men vaak nog niet helemaal duidelijk wie men zoekt ter aanvulling. Wij denken daar in mee. Doen suggesties en ‘rekken’ zo de mogelijkheden op. Een prachtig spel met resultaat.

Een andere reden kan zijn dat een vennoot denkt aan stoppen, maar nog niet actief aan de slag is gegaan met zijn of haar opvolging. Dan kan die ene, goede kandidaat net het zetje zijn.

Succes in deze arbeidsmarkt kan alleen als je actief aan de slag gaat in samenspraak met je kandidaat. Van wachten is nog nooit iemand beter geworden!

Martijn Betgem, recruiter fiscaal.

Martijn@groep88.nl
www.groep88.nl
http://martijnbetgem.groep88.nl/

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën