Fiscale arbeidsmarkt 2e kwartaal 2012Dit jaar gaat vliegensvlug en de eerste helft van 2012 zit er alweer op. De fiscale arbeidsmarkt kent eigenlijk geen verbetering of veranderingen ten opzichte van het 1e kwartaal. In dit artikel over het 1e kwartaal van 2012 lees je over zaken als veranderingen in de accountancy en fiscale praktijk en verandering in kwalificaties van het personeel. De in dit artikel beschreven ontwikkelingen gaan gewoon door.

Ook is het arbeidsaanbod nog steeds flink hoger dan de arbeidsvraag. En dus is het nog steeds lastig tot zeer lastig om een nieuwe baan te vinden. Vooral fiscalisten met een iets minder gangbaar cv hebben het zeer lastig. Maar ook de fiscalisten met het ‘droom cv’ ondervinden grote moeite. Een half jaar zoeken en praten is de maat tegenwoordig. Met alle obstakels van dien als slechte of geen communicatie, uitgestelde beslissingen of teruggetrokken vacatures. Bepaald geen pretje.

Kleine kantoren
Nog steeds horen we geluiden over met name de grotere kantoren dat het slecht of minder goed gaat. Je ziet dan ook dat de vacaturestand per week kan veranderen en niet alleen omdat vacatures worden ingevuld. Twijfel, onduidelijkheid, intern overleg en steeds hoger gelegen ‘beslissingsmomenten’ bepalen deze stand. De kleine kantoren – met ongeveer tussen de 20 en 200 medewerkers – hebben daar veel minder last van. Die hebben de echt slechte tijden al gehad en hebben zich aangepast of zijn daar druk mee. Het is dan ook deze laag in de fiscale arbeidsmarkt die aantrekt qua vacatures.

Arbeidsvoorwaarden
De arbeidsvoorwaarden staan enorm onder druk. Elk kantoor doet het ‘rustiger aan’, ook qua arbeidsvoorwaarden. De meeste werkzoekenden krijg maximaal een horizontaal aanbod, maar vaker een aanbieding die lager is dan het huidige pakket arbeidsvoorwaarden. Ook de overeenkomst voor onbepaalde tijd lijkt geheel te zijn uitgestorven.

Het is en blijft zeer belangrijk om je cv en ‘sollicitatie-aanpak’ aan te scherpen. Daarbij kan een intermediair goed van dienst zijn; zorgen voor een scherpe en reële positionering op de arbeidsmarkt. Ook kan een intermediair een goede inschatting maken van de kansen. Voor sommige is het momenteel verstandiger om te blijven waar ze zitten.

Met meer dan 10 jaar ervaring in bemiddeling van fiscalisten ben ik een intermediair die je wellicht kan bijstaan in dit (denk)proces? Mocht je een overstap overwegen of eens vrijblijvend van gedachten willen wisselen dan ben ik daartoe altijd bereid. Zie voor meer informatie: www.groep88.nl.

Martijn Betgem, meer dan 10 jaar ervaring in bemiddeling van fiscalisten en accountants. www.groep88.nl

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën