Fiscale agenda moet leiden tot vlaktaksDe fiscale agenda die staatssecretaris Weekers van Financiën heeft gepresenteerd, moet de opmaat zijn voor de invoering van een vlaktaks, schrijven MKB-Nederland en VNO-NCW in een brief aan de Tweede Kamer. Een inkomstenbelasting met één tarief voor iedereen heeft volgens de werkgeversorganisaties gunstige effecten voor de arbeidsparticipatie, scholing, de administratieve lasten en het vestigingsklimaat.

De inkomstenbelasting is erg ingewikkeld, stellen MKB-Nederland en VNO-NCW. Een vlaktaks leidt tot een aanzienlijke vereenvoudiging. Nu wordt geld rondgepompt door eerst belasting te heffen en daarna via heffingskortingen en toeslagen weer geld terug te geven aan de belastingbetaler. Met een vlaktaks wordt het meer lonend om te ondernemen, investeren en groeien.

De denivellerende inkomenseffecten van de vlaktaks kunnen worden verholpen door de zorgpremie over het gehele inkomen te berekenen (in plaats van de eerste 33.000 euro) en deze over te hevelen van de werkgever naar de werknemer. De werkgever verhoogt het brutoloon dan eenmalig met de werkgeversbijdrage.

> reactie van werkgeversorganisaties op de fiscale agenda

Bron: www.mkb.nl

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën