FIOD spoort fraude kinderopvangtoeslag opDe FIOD heeft onder leiding van het Functioneel Parket woensdag 9 februari in Rotterdam drie vrouwen aangehouden die verdacht worden van fraude met kinderopvangtoeslag. Het geschatte nadeel voor de schatkist is meer dan een half miljoen. Eén vrouw is vandaag door de rechter-commissaris van de rechtbank Rotterdam in bewaring gesteld.  

Het vermoeden is dat de verdachten met opzet toeslagen voor kinderopvang hebben aangevraagd, zonder dat er van opvang gebruik werd gemaakt. De in bewaring gestelde verdachte zou aanvragen hebben ingediend voor anderen. Ze kreeg voor die bemiddeling betaald. Bij controle bleek dat geen van de kinderen waarvoor een toeslag was verstrekt, ook daadwerkelijk van kinderopvang gebruik maakten.

De overheid treedt op tegen fraude met kinderopvangtoeslagen, omdat het gaat om misbruik van gemeenschapsgeld. De kinderopvangtoeslag is bedoeld voor werkende mensen om op een betaalbare manier opvang voor hun kinderen te regelen, niet voor fraudeurs. Bron: Rijksoverheid.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën