FIOD houdt verdachte faillissementsfraude transportbedrijf aanDe FIOD heeft vandaag in een strafrechtelijk onderzoek een 53-jarige man uit de gemeente Rheden aangehouden op verdenking van faillissementsfraude.  Er zijn twee woningen in de gemeente Zevenaar en Rheden doorzocht en twee bedrijfspanden in Duiven. Er is beslag gelegd op onroerend goed en auto’s.

Een tweede verdachte, een 50-jarige man uit de gemeente Zevenaar, was bestuurder van een in Duiven gevestigd transportbedrijf. Vermoed wordt dat hij in het zicht van het faillissement van dit bedrijf gelden heeft onttrokken aan de boedel van het bedrijf. Daarnaast wordt vermoed dat hij, zonder dat de curator daarvan op de hoogte was, 14 vrachtwagentrailers en het klantenbestand tegen betaling heeft overgedragen aan een bevriende transporteur. Dit is de 53-jarige man die vandaag is aangehouden. De faillissementsboedel zou hierdoor in totaal voor 1,2  miljoen euro zijn benadeeld.

Het onderzoek onder leiding van het Functioneel parket startte na aangifte door de curator. Er is beslag gelegd om zoveel mogelijk onrechtmatig verkregen voordeel te kunnen afpakken van verdachten. Handelsverkeer berust op vertrouwen. Faillissementsfraude ondermijnt het vertrouwen in het handelsverkeer, daarom treedt de overheid hiertegen op. De FIOD heeft sinds februari een landelijk meldpunt faillissementsfraude. Curatoren kunnen hier meldingen doen van een vermoeden van faillissementsfraude. Zaken van veelplegers en zaken met een groot maatschappelijke belang worden met voorrang opgepakt. Is er een vermoeden van zelfverrijking, dan legt de FIOD beslag op het vermogen en brengt dat terug in de boedel. Bron: Rijksoverheid.nl

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën