FIOD houdt partners van verdachten in fraudezaak aanDe FIOD heeft vandaag in een onderzoek onder leiding van het Functioneel parket twee vrouwen van 38 en 42 jaar uit Beuningen en Berg en Dal aangehouden. De vrouwen worden verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte. De FIOD heeft twee woningen in Beuningen en Berg en Dal en een bedrijf in Nijmegen doorzocht.

Dit onderzoek is een vervolg op een eerder onderzoek dat de FIOD deed naar vermoedelijke koppelbaasactiviteiten in de regio Nijmegen. De echtgenoten van de vrouwen, 56 en 54 jaar, uit Beuningen en Berg-en-Dal zijn beiden aangehouden op 07 december 2010 op verdenking van het doen van onjuiste aangiften inkomstenbelasting, deelname aan een criminele organisatie en gewoonte-witwassen.

Tijdens dat onderzoek rees het vermoeden dat de twee mannen hun vermogen, bezittingen en onroerend goed op naam van hun partners hadden gesteld. Ook genoten de echtgenotes vermoedelijk fictief loon en werd vermoedelijk gebruik gemaakt van valse werkgeversverklaringen ter verkrijging van geldleningen. In overleg met het Functioneel Parket werd na afloop van het onderzoek een separaat onderzoek ingesteld naar de echtgenotes.  Er is in samenwerking met het Bureau Ontnemingswetgeving OM (BOOM) voor bijna 600.000 euro beslag gelegd op woningen in Nederland en Duitsland. Daarnaast zijn luxe goederen, tegoeden op bankrekeningen en contant geld in beslag genomen. De overheid zet zich in om crimineel vermogen te ontnemen omdat misdaad niet mag lonen. Bron: Rijksoverheid.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën