FIOD doet aanhoudingen vanwege vermoedelijke oplichtingDe FIOD heeft dinsdag 18 oktober in een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket twee mannen aangehouden op verdenking van oplichting. De verdachten verdienden hiermee naar schatting 250.000 euro.

De verdachten zijn een 36-jarige man uit Hengelo en een 31-jarige man uit Borne. Zij boden onder verschillende aliassen via advertenties in kranten mensen een lening aan, waarvoor zij een provisie van 40 procent moesten betalen. De verdachten vroegen vervolgens voor deze mensen bij de Belastingdienst een voorlopige teruggaaf aan. Op die teruggaaf hadden de slachtoffers geen recht.

Bij de FIOD zijn inmiddels zo’n 60 slachtoffers van deze oplichting bekend. Er komen nog steeds aangiften binnen en gedupeerden melden zich bij de Belastingdienst. Slachtoffers hebben gemiddeld ongeveer €10.000 ten onrechte gekregen van de fiscus.

Slachtoffers kunnen zich het beste melden bij de Belastingdienst om de schade zoveel mogelijk te beperken. Uiteraard moet het onterecht uitgekeerde geld worden terugbetaald. Maar door de Belastingdienst in een vroeg stadium te  informeren kunnen boetes worden voorkomen en kan overlegd worden over een betalingsregeling.

De FIOD heeft twee woonhuizen doorzocht. Daarbij is administratie en 20.000 euro aan contant geld in beslag genomen.Bron: Rijksoverheid.nl

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën