Elektrisch 0% ten koste van…Het is bespreekbaar voor Staatssecretaris Weekers om de bijtelling op 0% te houden, maar hij vraagt wisselgeld…..

Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) is bereid de bijtelling voor elektrische auto’s minder te verhogen dan per volgend jaar op stapel staat. Dat meldt het AD op zijn voorpagina. Met de nu geplande verhoging van 0 naar 7 procent zou de verkoop van ‘groene’ auto’s compleet instorten. De staatssecretaris ziet het probleem en zou aan een compromis werken. ‘Er valt met mij over een extra schijf of regeling te praten, maar dan moet er iets anders worden geschrapt’, aldus Weekers.

VAVDZ bekijkt het bericht met argusogen. “Het is mooi als de overheid dit jaar, gezien de geplande bezuinigingen,van de bijtelling afblijft. Dit fragiele evenwicht van dit moment moet je niet willen verstoren. Als er gerommeld wordt aan categorieën en er wordt wisselgeld gevraagd, dan vrezen wij als berijders weer een extra aanscherpingen op andere fronten.” aldus Martin Huisman, Voorzitter van de Vereniging Auto Van De Zaak. “De categorie elektrische auto’s is een niche. Het moet niet zo zijn dat vele andere berijders straks gedupeerd worden,  omdat die ene lage bijtellingscategorie gehandhaafd moet blijven. Het is tijd dat de elektrische auto ook zonder subsidies verkocht wordt. Ook 7% bijtelling is erg weinig. Als het niet lukt om met dit bijtellingspercentage deze elektrische auto’s in de markt te zetten, dan is het reëel om je af te vragen wat de echte marktkansen zijn. Tot nu toe is alle markt gekocht.”

Bron: vereniging auto van de zaak.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën