Eerste mkb-innovatiekrediet verstrektVoorzitter Hans Biesheuvel van MKB-Nederland heeft vanmiddag samen met minister Verhagen van EL&I het eerste durfkapitaal van het nieuwe Innovatiefonds MKB+ uitgereikt aan het bedrijf Aeon Astron Europe in Leiden. Het geld, een bedrag van circa 3 miljoen euro, is een herinvestering van afgelost krediet dat minister Verhagen terugkrijgt van het succesvolle, innovatieve mkb-bedrijf SIM Industries in Sassemheim.

Het Innovatiefonds MKB+ dat 1 januari van start is gegaan, maakt het voor bedrijven mogelijk lange en kostbare trajecten voor het ontwikken van vernieuwende producten en diensten te financieren. Sinds 1 januari vloeit het geld terug aan het Innovatiefonds MKB+ en kan het opnieuw worden geïnvesteerd. Voorheen vielen investeringen die afgelost werden toe aan de schatkist. Hierdoor kan het fonds in plaats van 1, 4 tot 5 ondernemers van krediet voorzien. In de periode tot en met 2015 is voor het fonds ruim 500 miljoen euro beschikbaar.

Hans Biesheuvel heeft namens MKB-Nederland steeds stevig voor de instelling van een dergelijk fonds gepleit, omdat juist innovatieve bedrijven moeite hebben om bankkrediet te krijgen. Dit nieuwe fonds voorziet daarom echt in een behoefte, aldus Biesheuvel.

Sim Industries heeft met een innovatiekrediet van 3,1 miljoen euro onderzoek verricht naar mogelijkheden voor een nieuwe vluchtsimulator voor de Airbus A320. De nieuwe simulator is gebouwd en op de markt gebracht. Inmiddels is het bedrijf onderdeel geworden van Lockheed Martin. Sim Industries betaalt 3,7 miljoen euro (inclusief rente) terug aan het Innovatiefonds MKB+.

Aeon Astron Europe (AAE) ontwikkelde materiaal voor het herstel van het hoornvlies op basis van visschubben. Het product is bio-afbreekbaar. Naar schatting zijn er 9 á 10 miljoen mensen wereldwijd die lijden aan verlies van het gezichtsvermogen als gevolg van schade aan het hoornvlies. Aeon Astron Europe ontvangt het krediet voor experimentele toepassingen van het product op mensen. Bron: www.mkb.nl

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën