Economische crisis voelbaar bij DeloitteWederom schrapt Deloitte enkele tientallen banen. Eind vorig jaar moesten al 55 adviseurs bij het onderdeel Deloitte Consulting vertrekken, nu worden de ondersteunende afdelingen gesaneerd, zo meldt Het Financieele Dagblad vandaag. Er verdwijnen 80 van de 600 banen bij personeelszaken, ICT en financiële zaken.

De bestuursvoorzitter Roger Dassen laat weten dat Deloitte de broekriem aanhaalt en zicht richt op efficiënter werken. Een deel van de nieuwe ingreep heeft volgens hem met het personeelsverloop te maken. Omdat er nauwelijks werknemers vrijwillig vertrekken en er ook minder bijkomen, heeft de afdeling personeelzaken het niet zo druk. Een tweede reden voor de sanering is de recessie waar Deloitte op moet reageren. Volgens Dassen kijken klanten kritisch naar de prijs.

Volgens het FD lijkt Deloitte meer problemen te hebben om de recessie op te vangen dan zijn concurrenten. In het boekjaar 2007-2008 stagneerde de omzet al. Bij de consultants liep de omzet met ruim 10% terug, terwijl andere firma’s nog omzetgroei meldden. Zo groeide de adviespraktijk van KPMG zelfs met 7,5%.

Update: 4/09: Lees ook het artikel: Deloitte aantal vacatures

Reacties

1 reactie to “Economische crisis voelbaar bij Deloitte”
  1. max says:

    Het gaat Deloitte inderdaad niet al te best. Onlangs gesolliciteerd bij dit kantoor. Had ik beter niet moeten doen. Na vier weken nog niets vernomen. Ik snap nu waarom.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën