Drie schoonmaakbedrijven bij nachtelijke controle betrapt op fraudeBij een nachtelijke controle vorige week van Belastingdienst en Arbeidsinspectie bleken drie schoonmaakbedrijven zich schuldig te maken aan fraude. Bij één van hen ging het om belastingontduiking en het illegaal laten werken van arbeidskrachten.  Dit Rotterdamse bedrijf heeft de laatste maanden verzuimd omzetbelasting te betalen en ingehouden loonbelasting en premies af te dragen. 

De Arbeidsinspectie en Belastingdienst controleerden het schoonmaakwerk bij filialen van een fastfoodketen in Amsterdam, Apeldoorn en Arnhem. Van het bedrijf dat zich schuldig maakte aan belastingontduiking waren daar vijf mensen aan de slag. Hiervan was er een, een Afghaan, illegaal aan het werk gezet, aldus de Arbeidsinspectie. Drie andere schoonmakers werkten terwijl zij een uitkering hadden.

Er bleken ook twee andere schoonmaakbedrijven in de fastfoodfilialen actief te zijn. Zij hadden in totaal drie mensen aan het werk. De drie kregen zwart uitbetaald en twee van hen hadden ook een uitkering. Het fastfoodbedrijf zelf is ook niet helemaal ‘schoon’: het had een Ghanese man illegaal in dienst genomen.

De Belastingdienst heeft beslag gelegd op de tegoeden van het schoonmaakbedrijf dat de belasting heeft ontdoken. De Arbeidsinspectie doet bij dit bedrijf onderzoek naar mogelijke onderbetaling van werknemers.

De controle is een initiatief van het Schoonmaakinterventieteam Noord-Holland waarin onder meer Arbeidsinspectie, Belastingdienst en UWV samenwerken. In diverse delen van het land zijn teams actief om fraude in de schoonmaakbranche te bestrijden. In de sector wordt geklaagd over oneerlijke concurrentie en malafide praktijken. Bron: Overheid.nl

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën