Douane voert fiscale strafbeschikking inDe fiscale strafbeschikking (FSB) wordt op 1 juli ingevoerd. Daarmee krijgt de Douane de bevoegdheid om straffen op te leggen voor strafbare feiten op douanegebied. Met de invoering vervalt de mogelijkheid om strafvervolging te voorkomen door het accepteren van een transactieaanbod.

De fiscale strafbeschikking is een uitvloeisel van de Wet OM-afdoening. Door deze wet verplaatst de afdoening van een aantal zaken van de rechtspraak naar het Openbaar Ministerie. De Douane handelt in dat kader douanezaken af. Dat betekent dat de Douane zelfstandige douanedelicten vervolgt en bestraft. Meestal zal het bij bestraffing gaan om een geldboete.

Bezwaar
Als bestraften het niet eens zijn met hun strafbeschikking, kunnen zij verzet instellen bij het Openbaar Ministerie. Bestraften moeten dus zélf het initiatief nemen als zij willen dat de rechter over de zaak oordeelt.

Meer informatie
Meer details kunt u lezen in de Nieuwsbrief Fiscale Strafbeschikking die uiterlijk 5 juni wordt gepubliceerd op www.douane.nl.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën